Telefoon: 079 888 28 56 of 06 499 88 023
Toe aan ontspanning?
VOETZONEREFLEX MASSAGE

De geschiedenis van de voetzonereflexmassage in het kort. De voetzonereflextherapie die wij gebruiken om onze gezondheid in evenwicht te houden, stamt uit de Aziatische culturen. Notities van oude geschriften, ongeveer 5000 jaar geleden uit China en India en later Griekenland en Egypte hebben ons geleid naar verschillende massagetechnieken. Een van deze massagetechnieken is de voetzonereflextherapie. De grondlegger van de zonetherapie is de Amerikaanse dr. Fitzgerald, die samen met dr. Bowers in 1917 een boek uitbracht onder de titel "Zone Therapie. Dr. Fitzgerald constateerde dat direct uitgeoefende druk de delen van het lichaam in een ander deel van het lichaam een verdovende werking kon hebben.

Hij was het die het lichaam verdeelde in 1 0 regelmatig gerangschikte verticale velden, die van het hoofd naar de handen en door de romp naar de voeten leiden. Sommige mensen beschouwen deze zones als vereenvoudigde meridianen zoals bekend bij o.a. de Chinese acupunctuur. Eunice Ingham trof deze grondbeginselen aan en gebruikte ze als basis voor haar drukpuntmassage op de voet. Zij heeft destijds een speciale handgreep ontwikkeld die zij de Ingham-methode van drukmassage noemde. Deze techniek wordt in haar boek "Stories that feet can tefi" beschreven. Haar methode werd bekend in Europa door een 7 jarige samenwerking met de Duitse masseuse Hanna Marquart. Hanna Marquart heeft de methode aangepast en met succes heeft zij manueel geschoolde en ervaren therapeuten bekend gemaakt met deze nieuwe therapie. In 1976 heeft dr. Amassian uit Baltimore ontdekt dat reflexzoneverbindingen zorgen voor een continue uitwisseling van informatie tussen de behandelde huidsegmenten en de hersenen. Deze wederzijdse beïnvloeding tussen orgaan en huid berust erop dat beiden in contact staan met hetzelfde deel van het ruggenmerg en een projectiegebied in de hersenen. Dit projectiegebied staat dan weer in verbinding met een orgaan. Dit maakt duidelijk hoe en waarom voetzonereflexmassage werkt en dus kan worden verklaard.

De Italiaanse neuroloog prof G. Calligaris kwam vrijwel tot dezelfde onderzoeksresultaten.

Reflexzonemassage is een preventieve en helende massagevorm.De massage is een lichte drukpunt massage van de voet. De druk die wordt uitgeoefend brengt een proces in werking. Deze sturen de organen aan die met het behandelde gedeelte van de voet correspondeerd.

Op de voet zijn alle organen aanwezig, zoals de nieren, hart , longen enz,enz. Via deze massage is het mogelijk storingen en blokkades op te heffen die zich in het lichaam voordoen. Hoofdpijn,rugpijn of menstruatieproblemen en andere klachten, is bekend dat Voetrefex-zonemassage hierbij kan helpen en er vanaf te komen. Koude voeten kan een gevolg zijn van een verkeerde energie verdeling in het lichaam,te veel denken en te weinig geaard.

Ook het kijken naar eetgewoonten , koffie, maaltijden enz, enz. kan een mogelijkheid zijn om samen naar een oplossing te zoeken. Slechte stoelgang is ook te verbeteren met deze massage. Dus deze massage geeft je goede weerstand, verbeterd het afweersysteem,dus minder kans om ziek worden .

Voetrefexzonemassage is al zeer oud en gaat terug tot de 6e dynastie ook in het oude Egypte zijn afbeeldingen gevonden die duiden op het bewerken van de voeten.